Mapes

Gràcies als mapes del passat que tenim, ara nosaltres podem comparar el passat amb el present i predir el futur.

Al passat, a molts llocs que ara hi han construccions i estan urbanitzats abans eren camps. Això indica que la societat de fa uns 100 anys era molt rural. Dels dos llocs que hem triat, un és un poble ple de cases de pagès (Gurb) i l’altre és una ciutat petita rodejada per camps (Vic). A aquesta ciutat cada fabrica estava ubicada a un lloc estretègic, com a prop dels rius o al costat de les carreteres. Actualment, les fàbriques estan lluny del centre urbà, són a polígons industrials.

La societat actual ha evolucionat cap a un punt a on nosaltres gairebé ja no som una societat rural, i cada cop menys. Aquesta evolució s’ha intensificat recentment amb la bombolla immobiliària. Gràcies a això ara podem predir que, si no hi ha cap gran canvi, tot serà urbanitzat. Si això continua així, podem predir que en cent anys, la ciutat de Vic podria créixer un 150%.

Un altre efecte que modificarà la societat del futur és el canvi climàtic. Això provocarà que alguns trens siguin canviats per uns de més ecològics. El canvi climàtic causarà que els nous edificis siguin dissenyats per aprofitar tots els avantatges de les energies renovables. Encara que hi hagi molta contaminació, les fàbriques no pararan de créixer, i moltes canviaran a les energies renovables, però altres continuaran utilitzant petroli. Però gràcies a la revolució tecnològica, ningú anirà a treballar a les fàbriques, en comptes d’això tothom treballarà a casa a través d’internet. Al futur, les ubicacions de les fàbriques no canviarà gaire, el polígon industrial actual, “Mas Galí”, creixerà significativament i el polígon “Les Casasses” no canviarà. El polígon “el Bruger”, que és bastant nou, també creixerà i a prop hi haurà un nou polígon industrial que es dirà “Polígon de la Moda”, que estarà orientat a totes les fàbriques de la indústria tèxtil, com Inditex o Mango